Október 19-én zajlott a CHECK THE RHIME partysorozat legújabb állomása Veszprémben, ahol az MC-k is összemérhették tudásukat a No Ordinary Rap Vol. 1. nevű versenyen. Ezt a viadalt AWXO nyerte meg, aki most röviden bemutatkozik nekünk.

AWXO vagyok, beatbox és slampoetry körökben; AirWay.

2000 nyarán a bátyám hazaállított egy VHS kazettával, amin Afura – Defeat klippje volt és csá, az elvitt mindent. 19 éve annak, hogy a Hip-Hop lenyelt, hogy aztán MC-ként később ki köpjön. Veszprémi vagyok az itteni előadók és a tengerentúli rapzene formálta a stílusomat, próbálom ehhez tartani magam a mai napig. Két éve, hogy az összes az előtt kiadott zenémet letöröltem mert kellett az irányváltás, a frissítés. Azóta vagyok AWXO. Rappelhetnék én érted arról, hogy kimegyek azt’ lelőnek, de nem teszem mer’ ez nem az. Nap nap után ez ennyi.

Tervezek egy lemezt, a közeljövőben de egyenlőre örülök, hogy levegőt tudok venni nem, hogy stúdióba járni. Lesz benne pár helyi arc, de minimális, azt akarom hogy engem jegyezzenek meg az emberek, az én soraimat dúdolják. Fellépések nem igazán vannak, de ez saját döntés. Nem akarok félig kiforrott cuccokkal kiállni a színpadra, először legyen minden a helyén, a többi úgy is jön majd magától. Meg szeretnék sok mindent kipróbálni a Hip-Hopban, vágod mára már annyi féle fajta zene van, hogy kár lenne egy dologra korlátozódni. Imádom a minimalista Jazz szerű alapokra ezt a lassú, agyalós rappelést mint a Goldlink meg imádom a teljes ellentétét ezt a mostanában megjelenő Heavy Metal elemeket tartalmazó trappel kevert cuccot is, amit a Scarlxrd féle tagok nyomnak, állatok. Nekem semmi bajom a Mumble rappel se, meg érted oldschoolon nőttünk fel, az előző generáció mindig a következőt ba**tatta, ennek így kell lennie. A freestyle rap meg igazából bulikban alakult ki. Haverok mindig nyüstöltek, hogy csináljam már, aztán elkezdtem és kiderült, hogy van érzékem hozzá.

De hol vagyok én egy Knozához vagy egy Dé-Zéhez? Azok nem-e világiak. Amúgy ha olvassátok, csináljunk már egy közös számot dilo. Most három holmim van fent a Youtubeon, de jönnek majd szépen sorba, klippekkel együtt.

Kb ennyi lennék, én meg a NoéGang.
Peace Out.

 

CHECK THE RHIME FACEBOOL OLDAL
https://www.facebook.com/CheckTheRhimeOfficial/