Email

info@rapegylet.com

» UHHM kurátorok

Bemutatjuk az amerikai Universal Hip Hop Museum (UHHM) két fő kurátorát. Az egyik Paradise Grey (PG), aki egyben az intézmény tanácsadó testületének tagja is. A legendás dél-bronxi Hip Hop történész tárgyi gyűjteménye egészen 1979-ig őriz emlékeket. PG nemcsak gyűjtő, hanem szerző, fotós, és kilenc albuma jelent meg az X-Clan csapattal. Paradise a RUSH Productions / Def Jam Recordings és az Mp3.com webhelyen dolgozott. Segített a világ első online zenei cég fejlesztésében.

Pete Nice a legendás 3rd Bass rapcsapat egyik alapítótagja volt. 1989 és 1992 között két aranylemezt adtak ki. Karrierje 1985-ben kezdődött, amikor Lumumba Carson felkarolta, mint szóló MC. 1987-ben elinditotta az első Hip Hop rádióműsort a Columbia Egyetemen DJ Clark Kent közreműködésével. 1992-ben megalapította a Hoppoh kiadót, ahol olyan előadók jelentek meg, mint Kurious vagy Count Bass D. Az Elektra rap tagozata is a nevéhez fűzödik, ahol pl. a fiatal MF Doom is előadó volt egy ideig. Történészként és tanácsadóként a Hip Hop műtárgyak megőrzésével foglalkozik együttműködve más művészekkel és gyűjtőkkel. Ő és Paradise Grey egy közös könyvön dolgoznak, aminek címe: „A Hip Hop aranykora 1983-1992: szemléltető történelem” lesz.

PG by Ernie Paniccioli
Pete Nice by Al Pereira
 
 
Az UHHM nemzetközi gyűjeményébe magyar vonatkozású emléktárgyak is bekerülnek a RAPEGYLET jóvoltából, a MAGYAR HIP HOP ARCHIVUM közreműködésével.