2004-ben jelent meg EMINEM “JUST LOSE IT” c. számához egy provokatív klip, amiben a rapper pl. MICHAEL JACKSON személyét is kifigurázza nemcsak szövegileg, hanem vizuálisan is. A dalban Eminem egyértelműen utalt Jackson akkori gyerekmolesztálási ügyére és a neve is elhangzik. Ezt fokozta azzal, hogy Michaelnek öltözött a dal videoklipjében, és felgyújtotta a haját. Az égő haj egy utalás volt egy 80-as évekbeli balesetre, amikor Michael Jackson feje véletlenül meggyulladt egy Pepsi-reklám forgatásán. Jacksonnak annyira nem tetszett a 2004-es videó, hogy a TV-csatornákról is próbálta levetetni.

2007-ben, három évvel a dal megjelenése után, Michael Jackson úgy állt “bosszút”, hogy cége 370 millió dollárért megvásárolta a Famous Music kiadót, ami Eminem dalait birtokolta. Ez a vásárlás azt jelentette, hogy ő birtokolta Eminem összes zenéjének jogait. Bár Michael 2009-ben meghalt, a zenék jogait ezután évekig nem adták vissza Eminemnek egészen 2016-ig.

Michael Jackson számára nem volt ismeretlen a zenei jogok megvásárlása karrierje során. 1985-ben pl. felvásárolta a Beatles teljes katalógusának szerzői jogait, túllicitálva Paul McCartneyt is.

Eminem egy interjúban később bocsánatot kért, és ezt mondta: “Elnézést kérek érte.”