Skip to content

A RAPEGYLET könyvet adományoz Grandmaster Caz számára
2021

    2021-ben egy old school Hip Hop legenda Grandmaster Caz (Cold Crush Brothers) is megkapta a RAPEGYLET egyik magyar nyelvű könyvének tiszteletpéldányát, amiben róla is szó esik. A kiadvány megvásárolható a weboldalunk BOLT menüpontja alatt.

    A Cold Crush Brothers az első rapcsapatok egyike volt. A 70-es évek végén Grandmaster Caz egyik barátja egy Hank nevű MC volt, aki később a Sugarhill Gang nevű új csapat tagja lett, amit a Sugar Hill Records kiadó hozott létre. Hank egyszer megkérdezte Caz-t, hogy használhatja-e néhány rap szövegét. Természetesen igent mondott, mert úgy gondolta, hogy Hank majd beajánlja őt is a kiadónál. Ez nem történt meg. 1979-ben megjelent a Sugarhill Gang „Rapper’s Delight” c. száma, amiben Caz néhány kölcsönadott szövege is hallható. A dal hatalmas sikert ért el, de Caz soha nem kapott pénzt a lemezek után, és a nevét sem tüntették fel.

    A Cold Crush Brothers szerepelt az 1982-es Wild Style című Hip Hop filmben. Ezután négy számuk jelent meg, pl. „The Weekend”, „Punk Rock Rap”, „Fresh , Wild, Fly, and Bold”, a „Heartbreakers”. Teljes hosszúságú albumuk soha nem készült.